עורך דין לנפגעי עבודה


התפקיד של עורך דין מקצועי שמכיר את התקנות של המוסד לביטוח לאומי הוא בין היתר לסייע בקבלת פיצוי. כמו כן, אפשר להתייעץ איתו גם לגבי מחלת מקצוע, מיקרוטראומה או תאונות בדרך לעבודה וממנה

פגיעה בעבודה שמגובה באישור רפואי ואינה מאפשרת להמשיך לעבוד יכולה לזכות את הנפגע בפיצוי כספי. את הפיצוי אפשר לקבל מהמוסד לביטוח לאומי, או בנסיבות מסוימות גם בהגשת תביעה לחברת ביטוח פרטית. כמו כן, כל סוג של פגיעה עבודה דורשת התנהלות מול המעסיק. כאן בדיוק נכנס לתמונה עורך דין מקצועי, שמרכז את כל השירותים המשפטיים הרלוונטיים תחת קורת גג אחת.

עורך דין לתאונות עבודה


עורך דין תאונות עבודה


"פגיעה בעבודה" היא מושג רחב שכולל בתוכו הלכה למעשה 3 סוגים שונים של פגיעות. אם למשל רוצים לבחור עורך דין תאונות עבודה ולהתייעץ איתו, חשוב לוודא שהוא מכיר את ההבדלים בין הסוגים הבאים:

  1. תאונת עבודה – החוק בישראל מגדיר תאונת עבודה בתור כל תאונה שהתרחשה תוך כדי ועקב העבודה, כולל בדרך לעבודה או ממנה הביתה. במקרים של תאונת עבודה שנגרמה בגלל תאונת דרכים, אפשר לתבוע גם את חברת הביטוח הפרטית וגם צד ג' שהיא אחראי לאירוע.
  2. מחלת מקצוע – תקנות המוסד לביטוח לאומי מגדירות במדויק מהן מחלות מקצוע. בפועל, מדובר על מחלה שנגרמת עקב חשיפה ממושכת לחומרים או לסביבה רעילה כחלק אינהרנטי מתנאי העבודה. מטבע הדברים, מחלת מקצוע קשה יותר להוכיח מאשר תאונת עבודה.
  3. מיקרוטראומה – פציעה שנגרמת עקב פעולה ממושכת וחזרתית כחלק מהעבודה מאפשרת גם היא להגיש תביעה בגין פגיעה בעבודה. בשביל להוכיח את זה, על עורך הדין והנפגע לאסוף פרטים ולהשיג הוכחות.

שכר טרחה עורך דין תאונות עבודה

החוק בישראל מאפשר לעורך דין שמייצג תובע מול המוסד לביטוח לאומי ובדיונים בבית דין לעבודה לגבות שכר טרחה בשיעור של כ-24% מהגמלה. לזה צריך להוסיף דמי פתיחת תיק, או לחילופין שכר טרחה של עד 25% מהגמלה ללא דמי פתיחת תיק. בכל מקרה, מדובר על סכומים מקסימאליים וישנם עורכי דין שגובים שכר טרחה נמוך יותר.

עורך דין לנפגעי עבודה

חשוב מאוד לפנות מוקדם אל עורך דין לתאונות עבודה וכך לקצר את משך הטיפול מול הרשויות. אם פונים מוקדם לעורך דין כזה, מגדילים את הסיכוי לקבל פיצוי או החזר רטרואקטיבי על הוצאות הטיפול הרפואי.