מתלבטים לגבי מיקום מחסום חניה? התשובה כנראה פשוטה מכפי שחשבתם. מבולבלים מעושר האפשרויות בתחום? אז תשמחו לשמוע, שמגוון סוגי המחסומים מתבטא במגוון אפשרויות שימושיות עבורכם.
סוגי המחסומים
ישנו מגוון לא קטן של סוגי מוצרים, אשר יכולים לשמש כמחסומי חניה. זאת, בין אם מניעת החניה הבלתי מורשת היא תפקידם היחידי או רק חלק ממנו:
- עמוד חניה – מחסום אשר מכונה לעתים עמוד חסימה. מדובר במתקן פשוט, חזק וקטן יחסית, אשר מחובר לקרקע. כאשר הרכב שלכם לא בחניה, המתקן מועבר למצב אנכי, שבו הוא מונע חניה של רכב אחר. עמוד החניה כולל מנעול, בכדי לקבע אותו במצבו הנבחר. זה הוא אמצעי פשוט וזול, לחסימת חניה עבור רכב בודד.
- מחסום זרוע – מחסום בפורמט של זרוע אופקית על ציר. המחסום עולה ויורד, בדרך כלל באמצעות מנגנון חשמלי. הוא פחות עמיד בפני ונדליזם ביחס לעמוד חניה. מצד שני, ניתן לסגור באמצעותו כניסה לאזור, שבו עשויים לחנות כמה רכבים.
- שער נגרר – שער הזזה או שער נגרר כפי שהוא מכונה לעתים, ידני או ממונע, על מסילה תחתית או עילית (שער קונזולי). משלב את המאסיביות של עמוד חניה, עם יכולת חסימת כניסה לאזור גדול.
- שער כנף – שער פשוט, במבנה הידוע של לוח על ציר, עם דלת אחת או שתיים. שער כזה נפתח כמובן לצדדים.
- דלתות מתרוממות – מכונות לעתים דלת מוסך ונפתחות כלפי מעלה. לרוב מדובר על מנגנון גלילה, כך שהדלת מורכבת מפסים שמורמים היישר למעלה ומתכנסים לגליל. במקרים אחרים, המחסום הוא משטח אחד קשיח, אשר במצבו הפתוח בולט לחזית, בצורה חלקית או מלאה.
היכן ניתן להציב – מה אומר החוק?
לציוד כגון שערים ומחסומים יש תקנים מחייבים, אבל רק לגבי היבטים כמו תקינות ובטיחות. למשל, שער חשמלי צריך לכלול אמצעים שעוצרים את תנועתו, כאשר מזוהה בדרכו מכשול. היכן להתקין, זה כבר נושא אחר. בחניה פרטית שלכם, מותר לכם להתקין כל מחסום חניה תקני והיכן שנראה לכם. החוק מתייחס אם כבר לצידו השני של המטבע – היכן אסור. אסור לכם להתקין מחסום סתם כך, בכל מקום שנראה לכם נוח. אם המיקום אינו בבעלותכם וגם אין לכם הסכמה ממי שאחראי עליו, אסור להתקין שם מחסום.
היכן ניתן להציב – כמה שיקולים טכניים
- שיקולי מקום פנוי – שער נגרר, שער כנף או דלת מתרוממת תופסים בעצמם מקום, באופן שמחייב התייחסות. זאת, הן לגבי המקום שהם תופסים בפתיחה והן במצב סגור.
- שיקולי תשתית – יש לקחת בחשבון, גם את התשתית שתידרש עבור קיבוע המחסום למקומו. עמוד חניה למשל, יש למקם על רצפה חזקה דוגמת משטח בטון.
- שיקולים מיוחדים למוצר – עבור כל סוג מחסום וכל דגם, עשויים להיות עוד שיקולים מיוחדים לגבי המיקום. אם נמחיש שוב מתחום עמודי החניה: מיקום טוב עבורם הוא בתוך שטח החניה, אך לא בקצותיו. כך מצמצמים סיכוי להתנגשות במחסום בטעות, מצד רכבים שעוברים ליד החניה.
- התחשבות במטרות נוספות – מעבר למניעת חניה בלתי מורשת, יתכן שאתם מעוניינים בתועלות נוספות של המחסומים השונים. בהתאם לכך, עשויים לשנות החלטות לגבי בחירת סוג מחסום ומיקומו. עמוד חניה למשל, לא מיועד למנוע גניבת רכב. בשונה ממנו, דלתות מתרוממות יסייעו גם בהיבט זה וגם מעבר לכך. למעשה, דלתות אלה מספקות הגנה מרבית לאזור שסוגרים באמצעותן. הן מפריעות לכניסת אנשים ולא רק רכבים, מסתירות את פנים המבנה ואף מספקות הגנה ממזג האוויר.